GLASFOLIES

Glasfolies

Glasfolies, ook wel raamfolies genoemd, zijn verrassend veelzijdig en betekenen een meerwaarde voor elke glaspartij. Ze kunnen aangebracht worden op ramen, spiegels, glaswanden- en panelen.

Er bestaan verschillende soorten glasfolie voor diverse doeleinden, zon-, licht- en uv-wering, veiligheid, privacy, isolatie en decoratie.
Nadruk Restyle Exterieur glasfolie

De voordelen van glasfolie

Aan het aanbrengen van raamfolie zijn veel voordelen verbonden.
Denk hierbij aan:
Graag meer info over glasfolies?

Zon- en warmtewerende folie

De hoge energiekosten en de bewustwording van onze ecologische voetafdruk vragen om energiebesparende innovaties. Zon- en warmtewerende folie zorgt voor een opwaardering van enkel glas naar dubbelglas of van dubbel glas naar hoogrendementsglas. Het zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing met als gevolg een lagere energiefactuur.

De zon- en warmtewerende folie kan het warmteverlies door glas tot wel 47% verminderen. De folie kaatst opgewekte warmte terug uw ruimtes in en verbetert op die manier de thermische isolatie van uw pand.

Zon- en warmtewerende folie / uv-werende folie

De meest bekende glasfolie is warmtewerende folie, ook wel zonwerende folie genoemd. Zonweringfolies bieden heel wat voordelen, in alle seizoenen. Ze regelen niet alleen de lichtinval, maar zorgen ook voor een optimalisatie van de temperatuur: zonwerende folie reduceert de opwarming op het glas tot maar liefst 90%. Het daglicht wordt grotendeels doorgelaten en het binnenklimaat blijft optimaal leefbaar. Hiermee bespaart u op het energieverbruik van de airco en dus op uw elektriciteitsrekening! Een bijkomende plus van de meeste zonwerende folies is dat ze de schittering op beeldschermen aanzienlijk verminderen, soms tot -90%.

De belangrijkste voordelen van zon- en warmtewerende folie op een rijtje:
  • aangename binnentemperatuur
  • aangename lichtinval (geen hinderlijke schittering)
  • dalend energieverbruik (airco)
  • stijgend werkrendement
  • meerwaarde gebouw/woning (architecturaal)

UV-werende folie kan tot 99% van schadelijke UV-stralen tegenhouden. Het gaat de verkleuring van materialen vertragen en er dus voor zorgen dat kledij, meubelen, tapijten, enz. langer meegaan. De ideale toepassingen voor deze folie zijn etalages, musea, expositieruimtes, geklasseerde gebouwen … UV-werende folies bestaan ook in combinatie met zon- en warmtewerende eigenschappen.

INBRAAKVERTRAGENDE FOLIE​

Zowel thuis als op de werkplek is een optimale beveiliging tegen inbraak van essentieel belang. Ruiten blijven inbraakgevoelig, ook al heeft u een alarminstallatie of camera. Een alarmsysteem schrikt af en waarschuwt, maar de inbreker is dan al binnen. Restyle biedt een oplossing om het inbrekers lastiger te maken: inbraakwerende folie. Deze transparante raamfolie vormt een schild tegen ongewenste gasten! Door het plaatsen van deze anti inbraak folie wordt het glas vele malen sterker, zo sterk dat het erg veel tijd kost om er doorheen te komen. Inbreken wordt moeilijker, inbrekers geven het sneller op. Bovendien zal de schade bij ruitbreuk aanzienlijk minder zijn omdat de glasscherven in de folie blijven hangen. Een bijkomend voordeel is dat deze inbraakwerende folie geheel transparant leverbaar is en dus de doorkijk van zowel naar binnen als naar buiten optimaal blijft. Hierdoor is het perfect toepasbaar voor etalageruiten, maar uiteraard ook voor kantoorpanden en woningen. Omdat steeds meer verzekeringsmaatschappijen hogere eisen stellen aan de beveiliging van een pand is onze inbraakwerende folie dé ideale oplossing om ervoor te zorgen dat de ruiten aan deze eisen voldoen.

Bescherming

Anti-inbraak folie beschermt niet alleen tegen inbrekers en vandalen, het verhoogt ook de persoonlijke veiligheid. Bij glasbreuk houdt de folie de scherven bij elkaar en eventuele splinters blijven achter in de folie. Zo beschermt u al wat kostbaar is. Kinderen die volledig opgaan in hun spel, een fout getrapte voetbal… een ongeval is snel gebeurd en rondvliegende scherven kunnen voor ernstige verwondingen zorgen. Daarnaast zien we dat extremere weersomstandigheden ook bij ons steeds meer voorkomen. Denk maar aan een storm met hevige hagel. Ook hier kan deze folie hét verschil betekenen. De veiligheidsfolie houdt gebroken glas op zijn plaats en kan dus de schade aanzienlijk beperken.

Design folie

Iedereen is gesteld op een zekere privacy, is het nu thuis of op het werk. U wilt geen ongewenste blikken in de badkamer of vergaderzaal? Glasfolie of raamfolie is ideaal als u geen inkijk wilt in uw huis of kantoor, maar wel een maximale lichtinval wenst. Naast verschillende gradaties van ondoorzichtigheid, bieden we ook een waaier van kleuren, patronen en materialen. Raamfolie zorgt zo niet enkel voor privacy, maar kan ook gebruikt worden als raamdecoratie. Belettering, logo’s, foto’s kunnen allemaal verwerkt worden in uw raamfolie. En u kan de folie mooi laten aansluiten aan je interieur wat nog voor een extra toets zorgt!
Graag meer info over glasfolies?