Voertuig Reclame

Heeft voertuigreclame zin voor een bedrijf?

Het bereik en de impact van voertuigreclame is simpelweg gigantisch. Uw wagen wordt het ideale uithangbord of hij nu stilstaat of onderweg is. Zelfs aanschuiven in de file krijgt een commerciële meerwaarde. Uw bedrijf en medewerkers worden plots overal herkend waardoor uw naamsbekendheid de hoogte in schiet.

In vergelijking met andere reclamebudgetten is voertuigbelettering een ‘no-brainer’. Elke dag opnieuw maakt uw voertuig reclame voor uw merk of bedrijf. Het gaat al snel om heel wat jaren, terwijl advertenties of online campagnes een veel kortere levensduur hebben.

Dus om een lang verhaal kort te maken: voertuigreclame is een slimme investering. 

Graag meer info over voertuigreclame?
Plan hier je afspraak in.

Hoeveel kost voertuigreclame?

Vaak krijgen we de vraag hoeveel wagenbelettering kost. Net zoals voertuigen zelf, komt de belettering of bestickering ervan in alle vormen en maten. De prijzen worden bepaald door de totale oppervlakte van de belettering, het type folie en de complexiteit van het ontwerp.

Bestickeringen gaan van een discreet logo op een stadswagen tot de volledige wrap van een verhoogde en verlengde bestelwagen, een volledige beletterde laadbak of vrachtwagen, indrukwekkende bouwmachines… noem maar op.
Daarom nemen we heel graag de tijd om samen met u vooraf alles een keertje vrijblijvend te bespreken. Dat kan zowel online, op locatie als hier op de zaak.

U krijgt zo meteen een goed beeld van de werkwijze, de verschillende stappen en niet onbelangrijk, het budget. Geen idee over welke budgetten het gaat? Deze voorbeelden geven aan binnen welke prijsvork uw belettering zal passen. Het gaat daarbij telkens om prijsindicaties vanaf een drukklaar ontwerp.

Hoe verloopt een wagenbelettering?

Een vaste werkwijze zorgt voor voorspelbare en succesvolle eindresulaten.
Uw beletteringen lopen dan ook volgens een vast stramien.

OPDRACHTBESPREKING

Op basis van uw wensen en budget, zoeken we naar de best mogelijke oplossing. Daarvoor hebben we eerst meer informatie nodig over uw voertuig. Om alles meteen correct in te schatten, hebben we minstens de volgende info nodig: merk, type, bouwjaar, uitvoering, kleur en foto’s van de 4 zijden van het voertuig en eventueel het dak. Vervolgens bekijken we samen de verschillende mogelijkheden. Daarbij wordt uw opdracht bekeken vanuit verschillende invalshoeken en door verschillende medewerkers. Door zowel onze ontwerpers, printers als plaatsers mee te betrekken, kunnen we steeds de best mogelijke oplossing voorstellen, zowel qua ontwerp, materialen als budget. Op zoek naar een helemaal nieuw ontwerp? Dan ontvangt u van ons een precieze offerte voor de ontwerpfase en een eerste prijsvork voor uitvoering en productie. Hebt u al een productieklaar ontwerp, opgemaakt volgens de regels van de kunst? Dan kunnen we u op basis daarvan een precieze offerte bezorgen voor productie en plaatsing. Bij productieklare aanlevering vervallen immers de ontwerpkosten.

ONTWERPFASE

Onze ontwerpers gaan aan de slag en bezorgen een ontwerp op maat. Daarbij houden we nauwgezet rekening met uw wensen, zowel naar look & feel als budget. De ontwerpen worden voorgesteld op een lijntekening van het voertuig of op een foto als er geen correcte lijntekening beschikbaar is. Zo weet u zeker dat alles precies past en wordt er meteen rekening gehouden met de specifieke kenmerken van uw voertuig. Al in de ontwerpfase overleggen we nauwgezet met onze productiemedewerkers en plaatsers. Door hun jarenlange ervaring denken ze pro-actief mee zodat u zeker kan zijn van een optimale levensduur van uw voertuigreclame. Uw bestickering moet immers vele jaren meegaan en mooi blijven. Zodra het ontwerp helemaal op punt staat, wordt het bestand productieklaar gemaakt. De ontwerpfase is nu volledig afgerond. Alles kan in productie en de plaatsing wordt ingepland.

PLAATSING

Voor het aanbrengen van de bestickering hebben we uw voertuig nodig, proper en zandvrij. Wax- of andere beschermlagen zijn niet nodig, in tegendeel. Als u door de carwash rijdt of zelf aan de slag gaat, mogen extra waxlagen achterwege gelaten worden. Een gewone standaard wasbeurt volstaat . Een degelijke, kwalitatieve belettering vraagt voldoende tijd. Daarvoor zal u uw voertuig even moeten missen, net zoals in de garage. Om alles zo vlot mogelijk te laten lopen, werken we enkel volgens afspraak. Als de wagen volledig of gedeeltelijk gewrapt wordt, moet die vooraf voldoende kunnen acclimatiseren. Daarom hebben we de wagen op tijd nodig om even op temperatuur te komen. Voor kleinere, minder uitgebreide beletteringen volstaat het om de wagen uiterlijk dezelfde ochtend voor 08u30 bij ons af te leveren. We spreken dan ook meteen af wanneer de wagen weer afgehaald of teruggebracht kan worden. Uw voertuig wordt standaard bij ons ter plaatse in het atelier beletterd. Maar in onderling overleg kunnen beletteringen ook ter plaatse uitgevoerd worden. Om beletteringen op locatie mogelijk te maken zijn er een aantal minimumvereisten. De plaatsing dient altijd binnen uitgevoerd te kunnen worden, beschut voor regen en wind en stofvrij. Beletteringsfolies zijn bovendien ook temperatuurgevoelig en dienen geplaatst te worden in een opgevingstemperatuur tussen de 10 en 24 graden celsius voor een optimale hechting.

OPLEVERING & NAZORG

Uw voertuig is nu helemaal afgewerkt en klaar voor een nieuw leven als ambassadeur voor uw merk of bedrijf. Vooraleer u weer de baan op kan, overlopen we samen het eindresultaat, voorzien van de nodige toelichting. De bestickering heeft nog wat rust nodig om zich optimaal te hechten. Kleine luchtbelletjes hebben tijd nodig om weg te trekken en alles moet zich nog wat zetten. De eerste 12 dagen na oplevering is een carwashbeurt dan ook uit den boze. Ook hoge druk reinigers en dergelijke houdt u best uit de buurt.
Beletteringen verwijderen
Voor u uw voertuig later doorverkoopt, raden we altijd aan om zorgvuldig alle stickers te verwijderen. U wilt immers niet dat uw merk of bedrijf in een verkeerde context onder de aandacht komt, voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om een belettering te verwijderen voor uw uw voertuig verder verkoopt. Zonder ervaring en het juiste materiaal kan het weghalen van een belettering snel een tijdrovende en frustrerende klus worden. Maar met een flinke portie geduld en de juiste temperatuur raakt u al een heel eind. Hebt u zelf andere dingen te doen? Kunnen uw medewerkers beter klanten verder helpen dan stickers verwijderen? Wij verwijderen uw bestickering op een professionele manier.
Graag meer info over voertuigreclame?
Plan hier je afspraak in.